Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και του ΔΕΣΦΑ.

 

Αμφότεροι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν απομείνει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ προκρίνονται ενώ η Κομισιόν προωθεί την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο ενδιαφερομένων, Glencore και Vitol, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των μετοχών των EΛΠΕ.

  

Χθες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά (του ΔΕΣΦΑ από την ιταλική Snam) δεν εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, διότι οι εταιρείες δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

 

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ο ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών υψηλής πίεσης και έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ενώ η Snam είναι ο διαχειριστής του βασικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr