Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανδρο - Σε ύφεση αυτή της Ηλείας

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανδρο - Σε ύφεση αυτή της Ηλείας Facebook Twitter
0

Μαίνονται και σήμερα οι φωτιές σε Άνδρο και Ηλεία, παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανδρο

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Άνω Πιτροφός Άνδρου, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, δύο υδροφόρες και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά απείλησε χθες  το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε, ενώ ο δήμαρχος «έκοψε» το νησί στα 2 προκειμένου να προστατευθούν οι επισκέπτες, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβστών.

Ο Νικόλαος Αλεξανδρής, αρχιπύραρχος και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στην ημέρα θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Εξήγησε ότι η κατάσταση είναι αρκετά καλή και υπάρχει μόνο ένα μέτωπο στην περιοχή Ζένιο. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Σε ύφεση η φωτιά στον Πύργο

Σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Κλινδιά Πύργου στην Ηλεία.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τρεις υδροφόρες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Πύργου Ηλείας, Μάκης Παρασκευόπουλος, εκτίμησε ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, τονίζοντας: «Είναι πεποίθηση όλων. Η στιγμή και η θέση δεν αφήνουν αμφιβολίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM