Σε εξέλιξη φωτιά στη Νάξο - Εκκενώθηκε προληπτικά χωριό

Σε εξέλιξη φωτιά στη Νάξο - Εκκενώθηκε προληπτικά χωριό Facebook Twitter
Ενισχύθηκαν πριν από λίγο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο - EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι στη Νάξο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Σκαδού και απείλησε το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε από τους κατοίκους του προληπτικά.

Στο νησί μετέβη ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, για να ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 53 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και καθιστούν επικίνδυνη την πυρκαγιά.

Κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό Σκαδό, και με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά πέρασε κοντά στο χωριό χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές και λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε νότια, προς το χωριό Κόρωνα, το οποίο όμως δεν απειλήθηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM