Σε δύο κύματα θα εκδηλωθεί η κακοκαιρία «Λέανδρος», που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με σφοδρές χιονοπτώσεις και «πολικές» θερμοκρασίες. 

 

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη για τον καιρό της ΕΜΥ, το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις περιοχές χιονοπτώσεων να είναι κυρίως στα κεντρικά, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ, θα επηρεαστούν οι περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα.

 

Συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα αναμένεται να επηρεάσει την δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το δεύτερο θα εκδηλωθεί σε Θεσσαλία, Αττική, Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην Εύβοια.

 

 

Παράλληλα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr προειδοποίησε για ψυχρή «εισβολή» από απόψε το βράδυ με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, η οποία θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και θα διαρκέσει από αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

 

Πότε θα χιονίσει στην Αττική

 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για την περιοχή της Αττικής, σημείωσε πως με βάση τα τελευταία δεδομένα μπορεί να υπάρξουν χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου (16.01.2021) έως τα ξημερώματα της Κυριακής (17.01.2021) σε περιοχές με υψόμετρο +200 μέτρων.

 

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, οι ψυχρές αέριες μάζες που φτάνουν σε πολλές περιοχές της χώρας, εκτός από έντονη πτώση της θερμοκρασίας θα φέρουν και χιονοπτώσεις, ενώ για το Σαββατοκύριακο ανέφερε πως «υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα καιρικά προγνωστικά μοντέλα», αλλά δεν απέκλεισε να σημειωθούν φαινόμενα στην κεντρική και νότια Ελλάδα. 

 

 

Χιόνια αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και ημιορεινές ή πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής, κάτι που θα εξαρτηθεί από την τροχιά που τελικά θα ακολουθήσουν τα βαρομετρικά χαμηλά.