Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης στις 18 Μαρτίου - Οι τρεις υποθέσεις

Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης στις 18 Μαρτίου Facebook Twitter
0

Ο προφυλακισμένος για βιασμό και απόπειρες βιασμού ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 18 Μαρτίου του 2022. 

Η δίκη του γνωστού πρωταγωνιστή που κατηγορείται από γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις, ορίστηκε για τα μέσα Μαρτίου, και θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, μετά τις καταθέσεις γυναικών για βιασμό κατ' εξακολούθηση το 2008, και απόπειρες βιασμού το 2010 και 2014 αντίστοιχα. 

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, αναφέρεται ότι οι μαρτυρίες των τριών γυναικών ηθοποιών που κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη αφορούν σε πραγματικά περιστατικά και καμία από τις ενάγουσες δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια.«Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού με την οποία είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις, από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε πως ο Φιλιππίδης της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού. Η ίδια περιγράφει πως ο ηθοποιός, περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει να βρεθούν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, και πάλι παρά τη θέλησή της.Η δεύτερη κατηγορία, αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Ηθοποιός κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη βίαιη σεξουαλική επίθεση από τον Φιλιππίδη και μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να ξεφύγει, φωνάζοντας, από τα χέρια του. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.


 

Τρίτη ηθοποιός, κατήγγειλε ακόμα μία απόπειρα βιασμού, μετά από επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη. Σύμφωνα με την ηθοποιό, ο Φιλιππίδης την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού, κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις. Από την πλευρά του, ο ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» που πηγάζουν από «μανία εκδίκησης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ