Σε Αθήνα, Κυκλάδες και Ικαρία έφτασε ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία (Εικόνες)

Σε Αθήνα, Κυκλάδες και Ικαρία έφτασε ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία (Εικόνες) Facebook Twitter
0

Εξαπλώνεται η στάχτη της καταστροφικής πυρκαγιάς που καίει από το βράδυ της Τετάρτης τη δασική περιοχή ανατολικά του Σχινού στην Κορινθία.

Εξαιτίας των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων, καπνός και στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχινού έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες. Η ατμόσφαιρα αρχίζει και γίνεται αποπνικτική ακόμα και σε αποστάσεις χιλιομέτρων από το μέτωπο της φωτιάς.

Σε Αθήνα, Κυκλάδες και Ικαρία ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία Facebook Twitter

Από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών (ΑΜΣ) της επιχειρησιακής μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές 61 χιλιομέτρων ανά ώρα. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πλησιέστερος στην πυρκαγιά αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται στον Ισθμό, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία ισχυρότερων ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας και της πυρκαγιάς καθώς «η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό».

Σε Αθήνα, Κυκλάδες και Ικαρία ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία Facebook Twitter

Πραγματοποιήθηκε πιλοτική ενεργοποίηση του IRIS 2.0, της νέας έκδοσης του προγνωστικού συστήματος ταχείας απόκρισης για την πρόγνωση της εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, με οριζόντια ανάλυση για την προσομοίωση της εξάπλωσης και δυναμική προσομοίωση της υγρασίας της νεκρής καύσιμης ύλης.


Περισσότερες πληροφορίες για IRIS 2.0, καθώς και η πρόγνωση του μοντέλου για την πυρκαγιά στο Σχινό, θα δοθούν σε νεότερη ανακοίνωση, αφού πρώτα ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Με πληροφορίες από Meteo - Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ