Ρούλα Πισπιρίγκου: Την Παρασκευή καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης ο δικηγόρος της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα Facebook Twitter
Φωτ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Αύριο αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, πρόκειται, όμως, σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα, με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσης», δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Έχουμε αιτηθεί να προκύψει έγγραφη απάντηση σχετικά με το εάν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ή όχι, γιατί, πιστέψτε το, μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο που γίνεται σχετικά και τις αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το ερώτημα, δεν δίνεται απάντηση αν η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων ‘Αγλαΐα Κυριακού’».

«Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντίθετες μεταξύ τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της Τζωρτζίνας», λέει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της Τζωρτζίνας. «Υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της μικρής Τζωρτζίνας. Τι ώρα έφυγε από τη ζωή; Με δεδομένο ότι όπως κατατίθεται από τους επιστήμονες ο χρόνος που χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει είναι 20 λεπτά, άρα έχοντας τον ακριβή χρόνου του θανάτου έχουμε και την έναρξη του 20λεπτου που είναι το ύποπτο 20λεπτο μέσα στο οποίο χορηγήθηκε η ουσία. Ενώ οι γιατροί λένε ότι το παιδί αρχίζει να χάνει τη μάχη μέσω του επεισοδίου, του οποίου είχε στις 14: 30, το παιδί είχε συνδεδεμένη την καρδούλα του με απινιδωτή-βηματοδότη, ο οποίος έδινε σήμα. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία τελευταία φορά η καρδούλα της Τζωρτζίνας έδωσε σήμα στις 15:10. Μετατιθέμενη αργότερα η ακριβής ώρα θανάτου μετατίθεται αργότερα και το 20λεπτο το οποίο μας οδηγεί σε χρόνο που η μαμά δεν ήταν στο δωμάτιο. Την ακριβή ώρα αποχώρησης της μαμάς από το δωμάτιο τη δίνουν με καταθέσεις του οι νοσηλεύτριες», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε «δεν ξέρουμε αν της είχε χορηγηθεί ξανά» κεταμίνη, αναφερόμενος στις προηγούμενες κρίσει που πάθαινε η μικρή Τζωρτζίνα. «Μπορεί να μην της χορηγήθηκε ποτέ, μπορεί να της χορηγήθηκε και τότε. Είχε προβλήματα υγείας, παρακολουθείτο από γιατρούς για χρονικό διάστημα άνω του έτους και μάλιστα υπήρχε το πρόβλημα με την εγκεφαλοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση τίθενται αρκετά ιατρικά και ιατροδικαστικά ζητήματα, τα οποία πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα», υπογράμμισε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ