«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει ο Ρουβίκωνας το τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκκενώσουν μέσα σε 15 ημέρες, όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια που έχουν καταλάβει παρανόμως.

 

Με ανάρτησή του στο Facebook,  ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει Casus beli (Αιτία πολέμου) την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παρέθεσε μάλιστα φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ, στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων.

 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έδωσε προθεσμία 15 ήμερων στους καταληψίες να εκκενώσουν όλα τα κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, που έχουν καταλάβει.

 

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι αν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

 

Σημειώνεται ότι η διορία που ανακοίνωσε το Υπουργείο εκπνέει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.