Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική περιέγραψε ο εναέριος συντονιστής του ρωσικού αεροσκάφους Beriev B-200.

 

Ο πιλότος, Παναγιώτης Καπετάνης, ο οποίος επιχειρούσε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ημέρα που κάηκε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη, ενώ εκείνος μέσα από το Beriev συντόνιζε τη διαδικασία.

 

«Έβλεπα ότι τα αποτελέσματα της φωτιάς θα οδηγήσουν μέχρι και την καταστροφή του σπιτιού μου» ανέφερε περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στις 6 Αυγούστου στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

 

«Με το πού τελείωσα τη δουλειά μου, έφυγα κατευθείαν να πάω στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι μου. Προσπάθησα να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την περιορίσω» είπε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό είναι κάτι που «δεν εξαρτάται, δυστυχώς από εμάς. Εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες και τον άνεμο. Κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό».

 

«Για κάθε Έλληνα είναι δύσκολο να βλέπει τη χώρα του να υπόκειται σε μία τέτοια τεράστια καταστροφή», είπε, μεταξύ άλλων.

 

Πλάνα μέσα από το ρωσικό αεροσκάφος Beriev B-200 μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγο πριν αυτό επιστρέψει στη Ρωσία, μετά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.