Ψυχρολουσία από τον Ερντογάν - Συνέδεσε το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Ψυχρολουσία από τον Ερντογάν - Συνέδεσε το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Facebook Twitter
14

Αυτό που η ελληνική πλευρά φοβόταν και υποπτευόταν για την τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που είναι προφυλακισμένοι στην Τουρκία έγινε καθώς για πρώτη φορά ο Ερντογάν συνέδεσε και επισήμως την υπόθεση με την έκδοση των οχτώ Τούρκων.

Στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας, και ενώ το τουρκικό δικαστήριο της Αδριανούπολης αποφάσιζε την παράταση της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων, ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις σε τούρκους δημοσιογράφους.

Τις δηλώσεις φιλοξενεί σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Ψυχρολουσία από τον Ερντογάν - Συνέδεσε το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Facebook Twitter
Ο Ερντογάν με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο

Μεταξύ άλλων ανέφερε «μιλήσαμε και για το ζήτημα των 2 ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως εξήγησε ότι το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. «Μού είπαν: ''εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες''. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης, πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Και δείχνοντας πως πλέον ίσως ακολουθήσει την τακτική του «παζαριού» πρόσθεσε: «Βέβαια, τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία έπειτα διέφυγαν στην Ελλάδα. Εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα».

«Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε... Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτών» σημείωσε αιχμηρά για τους Ευρωπαίους ο Ταγίπ Ερντογάν.

 
Ψυχρολουσία από τον Ερντογάν - Συνέδεσε το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Facebook Twitter

Ένσταση θα καταθέσουν οι συνήγοροι των Ελλήνων σήμερα


Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, προτίθενται να καταθέσουν σήμερα οι συνήγοροί τους.

Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό βάση της ίδιας με την πρώτη, απόρριψη αιτιολογίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών είπε:

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του 'Αγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα. Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ