Ψήφισμα πολιτών: Aνοίξτε το φράχτη του Έβρου - Σταματήστε τους πνιγμούς

Ψήφισμα πολιτών: Aνοίξτε το φράχτη του Έβρου - Σταματήστε τους πνιγμούς Facebook Twitter
H συγκλονιστική φωτογραφία των γιατρών που προσπαθούν να σώσουν ένα παιδί που βρέθηκε στην παγωμένη θάλασσα
1

Ψήφισμα για άνοιγμα του φράχτη στον Έβρο είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες μέσω της πλατφόρμας Αvaaz.

To κάλεσμα για υπογραφή, στο οποίο έως τώρα έχουν ανταποκριθεί πάνω από 1500 άνθρωποι, απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή προς  τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον αν. υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα. Σε αυτήν αναφέρεται:
"Ως πολίτες, σας καλούμε να ανοίξετε το φράχτη του Έβρου στη μνήμη όλων των παιδιών που έχουν πνιγεί στο Αιγαίο. Η δημιουργία ασφαλούς, νόμιμης και ελεγχόμενης διόδου μέσω στεριάς, όπου θα γίνεται καταγραφή και άμεση διέλευση των προσφύγων προς άλλες χώρες, θα σώσει ζωές, θα πλήξει το δουλεμπόριο και θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας και τα αστικά κέντρα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να κάνετε τα λόγια σας πράξη και την Ελλάδα παράδειγμα ανθρωπιάς στην Ευρώπη."

Στη συνέχεια αναφέρεται πως ο αδιαπέραστος φράχτης στα σύνορα του Έβρου αναγκάζει οικογένειες προσφύγων να επιβιβάζονται στις βάρκες του θανάτου." Όμως, αυτή την εβδομάδα, μπορεί να δοθεί μια λύση που θα σώσει χιλιάδες ζωές." αναφέρει το ψήφισμα στο διαδίκτυο και συνεχίζει: "O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφτούν τη Λέσβο. Aν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παραδώσουμε χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας στους ίδιους και στα ΜΜΕ που θα τους συνοδεύουν, μπορούμε να τους πιέσουμε να ανοίξουν μια ασφαλή, νόμιμη και ελεγχόμενη δίοδο στο φράχτη του Έβρου για να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Μας μένουν 48 ώρες... Υπόγραψε τώρα το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το μέσω Facebook, email και Twitter."

Yπογραφές ΕΔΩ

Σημειώνεται πως πιέσεις για το θέμα δέχεται η κυβέρνηση και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλες ομάδες ατόμων που δραστηριοποιούνται σε σχέση με το προσφυγικό.

Υπό τον τίτλο «Οι φράχτες σημαίνουν χαμένες ζωές, να σταματήσει τώρα η τραγωδία», η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να «ξηλώσει τώρα τον φράχτη στον Εβρο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες άλλης μία τραγωδίας με θύματα πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Δεκάδες έχουν εντοπιστεί νεκροί ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε σε εξέλιξη την μεγαλύτερη τραγωδία προσφύγων στις Ελληνικές θάλασσες.

Το σταμάτημα αυτής της τραγωδίας είναι μονόδρομος. Τη στιγμή που η Ευρώπη συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να υψώνει φράχτες, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει δραστικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του τέλους αυτού του δράματος.

Η Ευρώπη φρούριο και οι απάνθρωπες εμμονές των ηγεσιών της φέρουν την τεράστια ευθύνη για τους εκατοντάδες πνιγμένους. Η εγκληματική ολιγωρία των Ευρωπαϊκών ηγεσιών έχει λειάνει το έδαφος για τις ακροδεξιές πρακτικές που βλέπουμε στην Ουγγαρία και όχι μόνο, με τα σιδερόφραχτα σύνορα και την καταστολή. Στον αντίποδα, επιχειρούν να φορτώσουν όλο το βάρος της διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία παρά τις τεράστιες δυσκολίες πασχίζει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

Οι πρόσφυγες δεν είναι ούτε "εθνική απειλή", ούτε "εισβολείς" και κανένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων που δραπετεύουν από την φρίκη του πολέμου.

Να ξηλωθεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο. Η Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των διεθνών οργανισμών και να προχωρήσει στην δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διόδων για τους πρόσφυγες στον Έβρο και σε άλλα σημεία. Επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας κέντρων υποδοχής και καταγραφής στα νησιά, ενίσχυση των υπαρχουσών κέντρων φιλοξενίας και δημιουργία νέων.

Να μην χαθεί άλλος χρόνος ,να μην θρηνήσουμε άλλα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο. Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας και τα σύνορα ομαδικοί τάφοι προσφύγων. Όσο περισσότεροι φράχτες υψώνονται τόσο περισσότεροι νεκροί θα ξεβράζονται στα νησιά. Απέναντι στην κτηνωδία απαντάμε με αλληλεγγύη».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορούν να ρίξουν το φράχτη. Ας το έλεγε αυτό δεξιός πολιτικός και τα είχατε κάψει την Ελλαδα. Απο την άλλη ακόμα καν ρίξουν το φράχτη οι τουρκαλαδες δε θα τους αφήσουν να περνάνε απο εκεί. Είναι πολλά τα λεφτά..,.....

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ