Προς Καπανδρίτι, Αγ. Στέφανο και Πολυδένδρι κινείται η φωτιά - Διαταγή εκκένωσης από την Περιφέρεια

Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Αγ. Στέφανο, Πολυδένδρι Facebook Twitter
0

Στο έλεος της φωτιάς έχει παραδοθεί η βορειοανατολική Αττική, με την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας να παραμένει κλειστή από το αργά το απόγευμα από το ύψος του Κόμβου Καλυφτάκη έως την Οινόη.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η φωτιά κινείται προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο, δυο αμιγώς κατοικημένες περιοχές.  Ήδη, η φωτιά έχει μπει στην Κοιλάδα των Αφιδνών και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου καίγονται τα πρώτα σπίτια. «Καταστράφηκαν μερικώς κάποια σπίτια, έχει γίνει εκκένωση, δεν υπάρχουν κάτοικοι εκεί πια» τόνισε για την κατάσταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ο Γιάννης Δήμας, αντιδήμαρχος Αφιδνών. 

Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγ. Στέφανο εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου. 

      

«Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος υπέγραψε και την εντολή εκκένωσης .

Το 112 απέστειλε και μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών αυτών δίνοντας οδηγίες προφύλαξης για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών, αλλά και ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι η φωτιά απέχει περίπου 6-7 χιλιόμετρα από την περιοχή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ