Προφυλακίστηκε 19χρονος που κατηγορείται για κοπή καλωδίων σε σταθμό του μετρό

Προφυλακίστηκε 19χρονος που κατηγορείται για κοπή καλωδίων στο σταθμό Ηρακλείου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 19χρονος, ο οποίος κατηγορείται για κοπή καλωδίων στη Γραμμή 1 του Μετρό στον σταθμό του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας στο σημείο εντόπισαν τον 19χρονο να κινείται στο δίκτυο, κοντά στον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού του μετρό στο Ηράκλειο. Μετά από καταδίωξη, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Οι αστυνομικοί συσχέτισαν την παρουσία του στην περιοχή του σταθμού του μετρό στο Ηράκλειο με την κοπή συνδέσμων καλωδίου, για την οποία η ΣΤΑΣΥ είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες της αστυνομίας, ο 19χρονος διαπιστώθηκε πως είναι κάτοικος Αγίας Βαρβάρας. Ο συλληφθείς τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος για κακουργηματικές πράξεις.

Βάσει του άρθρου 374 του ποινικού κώδικα και μετά την αυστηροποίηση του πλαισίου του, η διακεκριμένη περίπτωση αφαίρεσης αντικειμένου κρίσιμου για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας ή την ασφάλεια μέσων συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, τιμωρείται ως κακούργημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM