Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια.

 

Ο ίδιος κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

 

Ο ηθοποιός, απολογούμενος στην 15η τακτικη ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεσή του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του. 

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να έχει τελεστεί το 2008.

 

Οι κατηγορίες για δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον ηθοποιό, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις, ενώ είχαν συναντηθεί με τον ηθοποιό για επαγγελματικούς λόγους.

 

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

 

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία τού ηθοποιού, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.