Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της Αστυνομίας- Τι αναφέρει

Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της Αστυνομίας- Τι αναφέρει Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους πολίτες για απάτη με email που διακινείται ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της Αστυνομίας

Στη νέα απάτη οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, σε επιστολή που φέρει τα λογότυπα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol , υπογραφή με στρογγυλή σφραγίδα και άλλα στοιχεία (π.χ. email ). Όλα αυτά δημιουργούν την εντύπωση ότι το μήνυμα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ. 

Η επιστολή διακινείται μέσω email, στο οποίο ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «ALANIS COELHO SOUZA», με φερόμενο τίτλο «Επικεφαλής συστημάτων ταυτοποίησης» από την «Ομοσπονδιακή Αστυνομία». 

Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της Αστυνομίας- Τι αναφέρει Facebook Twitter

«Μάλιστα, συγκριτικά με παλαιότερες απατηλές επιστολές, παρατηρείται η προσπάθεια να προσδοθεί ολοένα και περισσότερη αληθοφάνεια στο πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους βρίσκεται υπό έρευνα για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Για αυτό τον σκοπό, οι δράστες χρησιμοποιούν «τα πραγματικά λογότυπα και την ονομασία των αρχών επιβολής του νόμου, εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το σχετικό κείμενο φέρει ελάχιστα έως καθόλου ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη». 

Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της Αστυνομίας- Τι αναφέρει Facebook Twitter

Η Αστυνομία τονίζει ότι το εν λόγω μήνυμα είναι «καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό» και πως αυτό, όπως και άλλα παρεμφερή- αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν τους πολίτες και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα μηνύματα, που κάνουν χρήση των στοιχείων αξιωματούχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ