«Πρεμιέρα» για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία σε έξι περιοχές της χώρας

«Πρεμιέρα» για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία σε έξι περιοχές της χώρας Facebook Twitter
0

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά για τα πρώτα 6 Γυμνάσια και 6 Λύκεια που εντάσσονται στο νέο δίκτυο Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων (ΔΗΜ.Ω.Σ.), πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία λειτουργούν σε Αχαρνές, Περιστέρι, Κολωνό, Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, Κοζάνη και Ξάνθη.

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, παρούσα στον αγιασμό της Ξάνθης, χαρακτήρισε τα νέα σχολεία «φάρους γνώσης και προόδου για τη δημόσια εκπαίδευση», τονίζοντας τις σύγχρονες υποδομές, τα ψηφιακά εργαλεία, αλλά και τις καινοτομίες στη διδασκαλία. Όπως είπε, το Ωνάσειο Λύκειο Ξάνθης θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με έμφαση στην ασφάλεια δεδομένων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, υπογράμμισε ότι μέσα σε μόλις έξι μήνες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσουν 12 σχολεία με πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό. «Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κάνουν το καλό σχολείο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι οι δράσεις των ΔΗΜ.Ω.Σ. να είναι ανοιχτές και στην τοπική κοινωνία.

Σε διάστημα μόλις 40 ημερών, πραγματοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης σε σχολικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 33.000 τ.μ., ενώ εξασφαλίστηκε νέος τεχνολογικός εξοπλισμός, διαδραστικοί πίνακες και υπολογιστές τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί θέσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών νοσηλευτών, καθώς και 24ωρη φύλαξη.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Σοφία Λαμπροπούλου, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή για τη δημόσια εκπαίδευση» και δεσμεύτηκε πως τα Ωνάσεια Σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά στις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM