Πόρος: Άρση των περιοριστικών μέτρων - Διατηρείται το καθεστώς ειδικής επιτήρησης

Πόρος: Άρση των περιοριστικών μέτρων - Διατηρείται το καθεστώς ειδικής επιτήρησης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Αίρονται τα μέτρα στον Πόρο, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Τα μέτρα είχαν επιβληθεί στις 7 Αυγούστου για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Την άρση τους αποφάσισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, το νησί παραμένει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των παρακάτω περιοριστικών μέτρων, τα οποία ισχύουν για 7 ημέρες από Τρίτη 25-08-2020 και ώρα 06.00 έως Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00:

- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.


- Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Χαρδαλιάς: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με όλους τους πολίτες» 


Αναφορικά με την άρση των ειδικών μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πόρου για τη συνεργασία τους, την υπομονή, αλλά και την επιμονή τους στην τήρηση των έκτακτων μέτρων που επεβλήθησαν στο νησί. Η υπεύθυνη στάση τους δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, αυτά πραγματικά αποδίδουν και πολύ γρήγορα ξαναβρίσκουμε την κανονικότητά μας. Σε αυτό το πνεύμα υπευθυνότητας συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με όλους τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές: οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και Λέσβου και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ