Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Απαγορεύτηκε η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση

Πολύ ύψηλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Απαγορεύτηκε η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Συνολικά 264 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εχθές το απόγευμα η κα Τζίμα τόνισε ότι «οι περισσότερες από αυτές [τις φωτιές], αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο και κυρίως εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Παράλληλα η κ. Τζίμα ανέφερε ότι για σήμερα θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές όπου αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, δηλαδή σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο.

«Τονίζουμε ότι, καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή», κατέληξε η κ. Τζίμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM
Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ελλάδα / Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι η σεισμική συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη, με δονήσεις της τάξεως των 4 έως 5 Ρίχτερ να διαρκούν συνήθως τρεις έως πέντε ημέρες
LIFO NEWSROOM