Πλεύρης: Αναστέλλεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

Πλεύρης: Αναστέλλεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης Facebook Twitter
0

Την περαιτέρω άρση των μέτρων που παραμένουν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από την 1η Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους. Επιπλέον, από την 1η Μαΐου «ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων σε χώρους εργασίας». 

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν σελφ τεστ. 

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Επίσης, από 1 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία των χώρων στο 100%.

Κλείνοντας, είπε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ