Πηγές της ΕΥΠ διαρρέουν πως ετοιμάζεται συνωμοσία κατά Ρουμπάτη με στόχο να πληγεί όλη η υπηρεσία

Πηγές της ΕΥΠ διαρρέουν πως ετοιμάζεται συνωμοσία κατά Ρουμπάτη με στόχο να πληγεί όλη η υπηρεσία Facebook Twitter
0

Σενάρια αποσταθεροποίησης και στοχοποίησης στελεχών της ΕΥΠ που θυμίζουν κατασκοπικό θρίλερ εμφανίστηκαν σήμερα στον Τύπο.

Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για υπονόμευση του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη μέσω αποκαλύψεων που ενορχηστρώνουν ξένοι παράγοντες
αλλά περιπλέκονται με τη φερόμενη εμπλοκή και ενός πρώην στελέχους της ΕΥΠ που έχει αποπεμφθεί από την Υπηρεσία.

Η πηγή παραμένει ανώνυμη καθώς αναφέρεται απλά ως ανώτατος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι αποκάλυψη που κάνουν οι πληροφοριοδότες της ΕΥΠ φέρεται επίσης να προλαβαίνει τις αποκαλύψεις που θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες.

Η ίδια πάντως πηγή φέρεται να έχει κάνει πάνω-κάτω  τις ίδιες αποκαλύψεις σε μια σειρά ακόμη Μέσων τα οποία σήμερα εμφανίζουν την  υπόθεση ως κατασκοπικό θρίλερ.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει πως η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ γίνεται από δύο πρόσωπα που στο παρελθόν ήταν «συνδεδεμένα» με αυτή, καθώς και μια γυναίκα.

Ο αξιωματούχος της ΕΥΠ που φέρεται να είναι ο πληροφοριοδότης αναφέρει πως «έχει αρχίσει υπόγειος πόλεμος από ένα παρακράτος που έχει ως βάση το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι παλιός συνδικαλιστής της ΕΥΠ, με καταλυτικό ρόλο στο παρελθόν στα τεκταινόμενα της οδού Κατεχάκη, που έχει παυθεί οριστικά και για τις επαφές του οποίου έχουν εγερθεί σοβαρά ερωτήματα.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ είχε βρεθεί να κατέχει χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα, ενώ έχει κατηγορηθεί για απάτη και για παράνομη παρέμβαση σε αρχείο δεδομένων και συγκεκριμένα στα ψυχομετρικά τεστ των υποψηφίων για πρόσληψη, μερικά εκ των οποίων, όπως αναφέρει η πηγή της υπηρεσίας, έχουν βρεθεί ακόμη και σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Το δεύτερο πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση διαμένει στο εξωτερικό, καθώς έχει μεν καταδικαστεί για απάτη στην Ελλάδα, αλλά η χώρα στην οποία βρίσκεται αρνείται να τον εκδώσει.

Στην υπόθεση γίνεται και εμπλοκή της υποθέσης «Πυθία» που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και στο σκέλος της περί απόπειρας κατά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η πηγή της ΕΥΠ  εκφράζει προβληματισμό για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει. Και τούτο, όπως λέγεται, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ, του 2009, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αναφέρεται η εκτίμηση πως οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν έστω και μερικώς. Αντιθέτως, στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση πως στόχος του προσώπου που προσκόμισε το σχετικό υλικό δεν ήταν άλλος από την παραπλάνηση των ελληνικών αρχών.

Παραπλήσιο ρεπορτάζ έχει εμφανιστεί σήμερα και στα ΝΕΑ ενώ η πηγή που φέρεται να διέρρευσε τις πληροφορίες εμφανίζεται να έχει γνώση και των «σκανδάλων» που θα αποκαλυφθούν με στόχο όπως πάντα να πληγεί ο Ρουμπάτης.

Ποια είναι αυτά τα σκάνδαλα που η διαρροή «πρόλαβε»;

Πρώτον, συγγενής του στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει εταιρεία που προωθεί «χρυσές βίζες» σε Τούρκους υπηκόους.

Δεύτερον, διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία, μέσω των οποίων κάνει λαθροδιακίνηση μεταναστών.

Τρίτον, ο διοικητής της ΕΥΠ εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ