ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΦΣ: Προβλήματα με τα εμβόλια ιλαράς και γρίπης, λόγω γραφειοκρατίας

ΠΦΣ: Προβλήματα με τα εμβόλια ιλαράς και γρίπης, λόγω γραφειοκρατίας Facebook Twitter
0

Προβλήματα με τα εμβόλια της ιλαράς και της γρίπης, λόγω γραφειοκρατίας, διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Ειδικότερα, αναφέρει ότι, όσον αφορά τα εμβόλια της ιλαράς, παρά το γεγονός ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, οι πολίτες αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί δεν αναγνωρίζονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επειδή έχουν διαφορετικό barcode από αυτόν που αναγνωρίζει το σύστημα.


Για τα αντιγριπικά εμβόλια το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θεωρεί τα δυο τετραδύναμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά διαφορετικά, ενώ έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, είναι να μην καλύπτεται ο πληθυσμός άμεσα σε περίπτωση έλλειψης του ενός εμβολίου και να μη δυνατότητα αντικατάστασης του από το άλλο όμοιο.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τον ΕΟΦ για το θέμα ο οποίος συνηγορεί σε αυτό, «αλλά δυστυχώς η επίλυση του κολλάει στη γραφειοκρατία.


Είμαστε βέβαιοι ότι με την δημοσιοποίηση του θέματος, θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αλλά εύλογα διερωτάται κάποιος αν αυτή είναι η ορθή πρακτική για την επίλυση των θεμάτων που άπτονται της προστασίας της Δημόσιας Υγείας», καταλήγει ο ΠΦΣ.

Ελλάδα
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ