Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα για τη μετάβαση στα νησιά

 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα για τις μετακινήσεις προς τα νησιά- τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο- οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον πριν από 14 ημέρες τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και να επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό

 

Διαφορετικά, οι επιβάτες πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού (72 ωρών πριν από την αναχώρηση αν είναι PCR ή 48 ωρών αν είναι rapid test). 

 

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να ισχύσουν αυτά τα μέτρα και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε στον ΣΚΑΪ ότι δεν αποκλείει τίποτα, γιατί είναι κρίσιμος μήνας ο Ιούλιος. 

 

«Είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό 115.000-120.000 εμβολιασμών την ημέρα και τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 αρκετές ημέρες», επεσήμανε ο κ. Πέτσας. 

 

«Αν βλέπουμε ότι συνεχίζει να πέφτει αυτό, θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε τα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό», τόνισε. 

 

«Δεν αποκλείω τίποτα, γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος», συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτηση που δέχθηκε και πρόσθεσε: «Αν κάποιος θέλει να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε ευκαιρία να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει».