Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα μειωθεί το όριο ηλικίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα μειωθεί το όριο ηλικίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό Facebook Twitter
0

Αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια θα παρθούν τις επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Η απόφαση να μπουν ηλικιακά όρια φαίνεται ότι δούλεψε, ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν τα ηλικιακά όρια αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες». Ερωτηθείς για το εάν το όριο θα είναι πλέον τα 50 έτη, διευκρίνισε: «Υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, δεν υπάρχει κατάληξη. Θα δούμε τις θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα.  Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά τα ηλικιακά όρια».

Ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση του μέτρου της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60, κάνοντας έκκληση σε όσους δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους να κλείσουν ραντεβού.

Αναφορικά με το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τα τεστ και την δήλωση σε ΕΦΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «μπορεί και σήμερα να βγει η υπουργική απόφαση. Έχουμε προαναγγείλει από την Τετάρτη ότι θα υπάρχει μία ΚΥΑ που θα το διευθετεί αυτό. Αναμένουμε σήμερα να οριστικοποιηθεί».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ