Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Κατά τη διάρκεια του briefing, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

 

Η απόφαση αφορά τόσο τη στρατιωτική όσο και τις μαθητικές παρελάσεις, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας. «Σας ενημερώνω ότι εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν, με απόφαση του πρωθυπουργού, στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Αναφορικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζοντας «χρειάζεται εγρήγορση, όχι εφησυχασμός, γιατί πολύ εύκολα η εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά». 


«Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου ήταν ενθαρρυντικά, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

 

«Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν χρειάζεται κάποια λήψη μέτρων», πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε ό,τι αφορά για το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας- και σε εξωτερικούς χώρους- απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται ένα τέτοιο μέτρο

 

Όσο για τα κρούσματα σε γηροκομεία αλλά και σε χώρους εργασίας, «όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί».

 

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε άλλα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να αποφύγουμε τα χειρότερα, να συγκρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων», ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας.