ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πέθανε ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΑντώνης Φούσας.

Μέχρι πρότινος βρισκόταν στα έδρανα των δικαστηρίων, καθώς υπήρξε γνωστός δικηγόρος. Ωστόσο, πριν από ένα τρίμηνο είχε διαγνωσθεί με νευροενδοκρινή καρκίνο κύστεως ταχυτάτης εξέλιξης, και τις τελευταίες ημέρες, μετά από σοβαρή επιπλοκή της ασθένειας, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

«Στην κοινή ανθρώπινη μοίρα υπέκυψε ο συμπατριώτης Αντώνης Γρ. Φούσας, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. επί σειράν ετών, και η θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου του προκαλεί αισθήματα θλίψης, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κόσμο» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Καταγόμενος από ένα μικρό χωριό του Πωγωνίου, την Ρεπετίστη, έγινε δικηγόρος Αθηνών, διακριθείς από νωρίς επαγγελματικά, ενώ παράλληλα πρωτοστατούσε στην ανάδειξη και προώθηση ζητημάτων της ιδιαίτερής του πατρίδας μέσα από τους θεσμικούς φορείς της Ηπειρωτικής Αποδημίας.

Διετέλεσε Υπουργός Αιγαίου στις κυβερνήσεις Γρίβα και Ζολώτα ενώ στη συνέχεια εκλέχθηκε κατ’ επανάληψιν Βουλευτής της Ν.Δ. στα Ιωάννινα.

«Τίμησε με το παραπάνω τη λαϊκή εντολή προωθώντας σημαντικά θέματα του Νομού Ιωαννίνων, σχετιζόμενα άμεσα με την οικονομική του κυρίως ανάπτυξη, ενώ στεκόταν πάντα δίπλα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

»Η πρόσφατη βράβευσή του στα Γιάννενα, στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, ήλθε ως δίκαια αναγνώριση μιας πολύ επιτυχημένης δικηγορικής πορείας πολλών δεκαετιών και ως επιστέγασμα πολλών άλλων βραβεύσεων από επιστημονικούς και αποδημικούς φορείς.

»Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, την οποία ο Αντώνης Φούσας ευδόκιμα και πιστά υπηρέτησε, με αισθήματα θλίψης συλλυπούμαι την οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση του Πρόεδρου της Βουλής.

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ