Πέθανε ο κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης

Πέθανε ο κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης Facebook Twitter
0

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Υπήρξε στενός συνεργάτης γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Τορνές, ο Περικλής Χούρσογλου και ο Σωτήρης Γκορίτσας, βάζοντας την καλλιτεχνική του υπογραφή σε αγαπημένες ταινίες όπως το «Βαλκανιζατέρ».

Είχε, επίσης, εργαστεί για τη δημιουργία των ταινιών «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη» και «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου.

Παράλληλα εργάστηκε και στην τηλεόραση για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας».


Η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχε τίτλο «Lucy» και συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Για την απώλεια του διευθυντή φωτογραφίας, σκηνοθέτη Σταμάτη Γιαννούλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και την κινηματογραφική κοινότητα.

«Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: "Μπαλαμός" και "Καρκαλού" του Σταύρου Τορνέ, "Λευτέρης Δημακόπουλος" και "Ο κύριος με τα γκρί" του Περικλή Χούρσογλου, "Από το χιόνι" και "Βαλκανιζατέρ" του Σωτήρη Γκορίτσα, "Εφήμερη πόλη" του Γιώργου Ζαφείρη» αναφέρει το μήνυμα του ΕΚΚ.

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ