Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης σε ηλικία 87 χρονών. Είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική καριέρα του περιοδεύοντας με θιάσους το 1948.

Ο Γιώργος Μοσχίδης είχε γεννηθεί το 1931 στην Καβάλα. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση το 1952 με τον Θίασο Αρώνη-Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο»

Κατά την πορεία του στο θέατρο συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης αλλά και το Εθνικό Θέατρο ενώ συμμετείχε και σε σειρά παραστάσεων του Αρχαίου Δράματος και της Αττικής Κωμωδίας.

  

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Έλαβε μέρος σε 43 ταινίες, όπως «Κρίμα το μπόι σου», το 1970, «Τι 30, τι 40, τι 50», το 1972, και «Αγάπη μου παλιόγρια» το 1972.

Ακούστε τον Γιώργο Μοσχίδη να διαβάζει... Καβάφη, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Χατζόπουλο.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM