Πέθανε νωρίτερα το Σάββατο ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο  401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στο twitter για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη.

 

 

Ο Ιάκωβος Τσούνης είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1925 και ήταν ο μικρότερος από τα 13 παιδιά της οικογένειας. Σε ηλικία 15 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

 

Νωρίτερα φέτος δώρισε την περιουσία του στις «Άγιες», όπως τις αποκάλεσε, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα και 60 αποβατικά σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων, δηλώνοντας πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, «ξυπόλυτος».

 

Τον Φεβρουάριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε στον Έλληνα εφοπλιστή τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr