Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Παναγιώτης Νεστορίδης.

 

O δημοσιογράφος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, «βυθίζοντας» στη θλίψη το δημοσιογραφικό κόσμο.

 

Η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Νεστορίδη θα γίνει την Πέμπτη στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη (νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου).

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρετά τον Παναγιώτη Νεστορίδη

 

Τα θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του δημοσιογράφου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ.

 

«Μέρα πένθους και οδύνης για τον ΕΔΟΕΑΠ η σημερινή. Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 56 ετών, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Νεστορίδης.

 

Νικημένος από τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία έως το τέλος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.

 

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπηρέτησε τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, οι οποίοι τον εξέλεγαν συνεχώς αντιπρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ και προασπιστή των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων από το 2009 έως σήμερα.

 

Μάχιμος δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1965 στην Ελευθερούπολη Καβάλας και  έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994, στην οποία διετέλεσε μέλος του ΔΣ (2002-2004) και (2004-2008) αντιπρόεδρος. Επίσης, εξελέγη αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (2001-2004). Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς και μέλος στο ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά το πρόβλημα της υγείας του, έδινε το «παρών» με σθένος και προσήλωση.

 

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης θα λείψει από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και από τον δημοσιογραφικό κλάδο. Έφυγε ένας ήρεμος και μετρημένος άνθρωπος, μια προοδευτική φωνή, που πίστευε και πάλευε για συνθέσεις - συγκλίσεις στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του χώρου των ΜΜΕ...

 

Η επαγγελματική του πορεία υπήρξε πλούσια εμπειριών. Μεταξύ άλλων, εργάσθηκε στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Επενδυτής», «Αγγελιοφόρος», «Έθνος», στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, στο Ράδιο Ζ, στον 904 Αριστερά στα FM και δημιούργησε σε συνεργασία με συναδέλφους την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr. Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ (ΤV100, FM100).

 

Η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Νεστορίδη θα γίνει αύριο (Πέμπτη 1η Απριλίου), στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη (νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου).

 

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει να εκπροσωπηθεί από τον αρχίατρο του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

 

Αντί στεφάνου, αποφασίζεται – σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του συναδέλφου – να κατατεθεί ποσόν 1000 ευρώ στο Κοινωνικό Ιατρείο  Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Συλλυπητήρια επιστολή της ΕΣΗΕΑ

 

Συλλυπητήρια επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ απέστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΑ, για τον «αδόκητο θάνατο του συναδέλφου Παναγιώτη Νεστορίδη, μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου και Αντιπροέδρου του ΕΔΟΕΑΠ».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, σας διαβιβάζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για την αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Παναγιώτη Νεστορίδη, η οποία μας γεμίζει θλίψη.

 

Η γενναία μάχη, που έδωσε τον τελευταίο καιρό με την ασθένεια, αντανακλά όλη την πορεία της ζωής του ως σήμερα. Ήταν θαρραλέος και ασυμβίβαστος, γνήσιος υπερασπιστής της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και του ασφαλιστικού μας ταμείου.

 

Η πρόωρη απώλειά του στερεί από τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης ένα πολύτιμο στέλεχος και έναν ακάματο σύμμαχο στις συλλογικές διεκδικήσεις για την ποιότητα της Ενημέρωσης και την υπεράσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Στερεί και από όλες τις υπόλοιπες Ενώσεις Τύπου ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος.

 

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στο πένθος, εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο στο τελευταίο του ταξίδι.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»