Πέθανε ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος οκτώ μήνες μετά την απώλεια του γιου του

Ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιπάτος Facebook Twitter
0

Ένας από τους εκπροσώπους της βιομηχανικής ζωής της Πάτρας, ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, «έφυγε» από τη ζωή στα 93 του χρόνια.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με το thebest, έρχεται οκτώ μήνες μετά την απώλεια του μονάκριβου γιου του Θόδωρου. Μετά τον θάνατο του γιου του η υγεία του είχε εξασθενήσει, και έφυγε ξαφνικά από ανακοπή.

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος είχε καταγωγή από τα Μονοπολάτα Κεφαλονιάς, αλλά γεννήθηκε στην Πάτρα, όπως και τα τρία του αδέλφια.

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος με τον αδελφό του Ανδρέα μπήκαν στον δρόμο των επιχειρήσεων με τα Πλεκτά Πιγκουίνος και στη συνέχεια δημιούργησαν την ΕΡΙΟΚΡΥΛ, μια από τις μεγαλύτερες κλωστοϋφαντουργίες κατά τη βιομηχανική ακμή της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης.

Με τη σύζυγό του Βασιλική απέκτησαν τρία ακόμη παιδιά την Αλίκη, τη Θεοδοσία και την Ειρήνη και ευτύχησε να δει πέντε εγγόνια τον Γεράσιμο, τον Χάρη, τον Χαρίτωνα, τον Μάρκο και την Κυβέλη.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM