Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών - Live η διαδικασία

Πειραματικά σχολεία: Σήμερα στις 16:30 η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών - Live η διαδικασία Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Στις 16:30 σήμερα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου του υπουργείου Παιδείας, https://www.youtube.com/watch?v=6i2P42TT-lI.

Η κλήρωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  διενεργείται από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και έναν διευθυντή Πειραματικού Σχολείου.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει για τη διαδικασία, ότι «οι υποψήφιοι όλων των Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) κατατάσσονται αυτόματα, μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης, σε μία σειρά πανελλαδικά, η οποία «κλειδώνει» παρουσία συμβολαιογράφου. Η σειρά κατάταξης δημοσιοποιείται αμέσως στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, ενώ από ένα αντίγραφο τηρούν η ΔΕΠΠΣ, το ΙΕΠ και η συμβολαιογράφος».

Στη συνέχεια, η επιτροπή κλήρωσης αποστέλλει το αρχείο με την πανελλαδική σειρά κατάταξης στο Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών σε κάθε ΠΕΙ.Σ. χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Από αυτό το αρχείο το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) κάθε ΠΕΙ.Σ. εξάγει τους κωδικούς που αντιστοιχούν στους μαθητές/τριες που έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο ΠΕΙ.Σ.

Από τον πίνακα του ΠΕΙ.Σ. αρχικά πληρώνεται το 80% των θέσεων της Γενικής Κατηγορίας, μεταξύ όλων των υποψηφίων: 

- Δημιουργούνται δυο πίνακες, ένας με τα αγόρια και δεύτερος με τα κορίτσια

- Σε κάθε πίνακα οι μαθητές/τριες κατατάσσονται με τη σειρά που έχουν στον πίνακα του ΠΕΙ.Σ.

- Από τους παραπάνω πίνακες προκύπτουν οι εισακτέοι και οι επιλαχόντες.

Από τον πίνακα του ΠΕΙ.Σ. μετά πληρώνεται το 20% των θέσεων της Ειδικής Κατηγορίας. Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν κληρωθεί με τη γενική κλήρωση, κατατάσσονται με σειρά προτεραιότητας ανά ειδική κατηγορία και βάση τον κλήρο τους, ως ακολούθως:

α) Δίδυμα ήδη κληρωθέντων

β) Αδέλφια μαθητών (εκτός από την τελευταία τάξη)

γ) Παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο οικείο ΠΕΙ.Σ.

Οι πίνακες αυτοί θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, 25 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα κάθε ΠΕΙ.Σ. και με τον εξαψήφιο κωδικό του ο υποψήφιος μπορεί να δει, αν είναι στους εισακτέους ή στους επιλαχόντες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM