Παυλάκης: «Καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα, πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός - Αναγκαία τα lockdown

Παυλάκης: «Καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα, πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός - Αναγκαία τα lockdown Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα, έκρουσε σήμερα ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων, όπως το lockdown.

Ο ερευνητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα». Μάλιστα, όπως είπε όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα σε μία κοινότητα, η πορεία της μπορεί να ανακοπεί μόνο με lockdown. «Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα» είπε, κάνοντας λόγο για ένα lockdown 2-3 εβδομάδων που θα κόψει τη μετάδοση του ιού με το «μαχαίρι».

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και περισσότερα παιδιά», επεσήμανε.

Ερωτηθείς ποια εκτιμά πως θα είναι η κατάσταση τον Σεπτέμβριο είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21% αυτή την εβδομάδα»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Δυστυχώς, με τη μετάλλαξη Δέλτα, ακόμα περισσότερο» σημειώνοντας ότι χρειάζεται  γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα, όπως σοβαρός εξαερισμός όλων των αιθουσών, σοβαρές μάσκες, όχι πάνινες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ