Παυλάκης: Έρχεται «τσουνάμι» μολύνσεων και θανάτων λόγω Όμικρον - Περιορισμός επαφών με «κλείσιμο»

Μετάλλαξη Όμικρον - Παυλάκης: Έρχεται «τσουνάμι» μολύνσεων και θανάτων - Περιορισμός επαφών με «κλείσιμο» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για «τσουνάμι» μολύνσεων κορωνοϊού και θανάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έκρουσε ο γιατρός -  ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο «τσουνάμι» τον Ιανουάριο είπε σημειώνοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όσο πιο νωρίς γίνει κάτι τέτοιο, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως «ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται», για να διευκρινίσει: «Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν δύο καινούργιοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε, καλώντας παράλληλα την Πολιτεία «να αρχίσει να ακούει ξανά τους σοβαρούς ειδικούς και έχουμε πολλούς».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Αυτή τη στιγμή έρχεται ένα τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα "παίξουν" οι γιατροί», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως για παράδειγμα μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά.

«Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ