Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ - Σε 24ωρη προσανατολίζονται οι συνδικαλιστές

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ - Σε 24ωρη προσανατολίζονται οι συνδικαλιστές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας που κήρυξαν για αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ.

Τα συνδικάτα στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα λεωφορεία συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Έτσι, ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας και λειτουργία των λεωφορείων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥ προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες σε 24ωρη απεργία, υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ. 

Υπενθυμίζεται πως ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στα ΜΜΜ του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τραμ και των λεωφορείων. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00 ενώ τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

Το μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργεί από τις 09:30 έως τις 15:00, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 έως τις 17:00.

Στο τραμ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ