«Παρακολουθούσε τις κινήσεις σκαφών»- Το Λιμενικό για τη σύλληψη του Νορβηγού φωτογράφου, για κατασκοπεία

«Παρακολουθούσε τις κινήσεις σκαφών»- Το Λιμενικό για τη σύλληψη του Νορβηγού φωτογράφου, για κατασκοπεία Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό, για τη σύλληψη Νορβηγού φωτογράφου στη Λέσβο, με την κατηγορία της κατασκοπείας

Το Λιμενικό έκανε λόγο για «76χρονο αλλοδαπό», που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Ήδη είχε γίνει γνωστό πως πρόκειται για τον γνωστό και βραβευμένο φωτογράφο Knut Bry. Τη Δευτέρα ο 76χρονος θα απολογηθεί ενώπιον ανακριτή, για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 76χρονος εντοπίστηκε στον δεξιό λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Μυτιλήνης, «να παρακολουθεί κινήσεις πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκε στη φωτογραφική μηχανή του φωτογραφικό υλικό των σκαφών, κατά την είσοδο και την έξοδό τους, για την εκτέλεση περιπολίας, σύμφωνα με το Λιμενικό. 

Η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα μνήμης κατασχέθηκαν από τις λιμενικές αρχές, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε έρευνα που ακολούθησε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου της Μυτιλήνης, όπου διέμενε ο 76χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • δύο usb memory stick,
  • πέντε ψηφιακές κάρτες αποθήκευσης,
  • μία φωτογραφική μηχανή,
  • ένας φωτογραφικός φακός,
  • ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και
  • ένας φορητός υπολογιστής.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, οι φωτογραφίες που τραβούσε ο 76χρονος αποτελούν υλικό για το επόμενο βιβλίο του με θέμα τα τοπία της Λέσβου. Ήδη, η οργάνωση Lesvos Solidarity είχε κάνει ανάρτηση για τη σύλληψη του Νορβηγού φωτογράφου και σκηνοθέτη. 


Ο Knut Bry, ανέφερε η οργάνωση, είναι από το 2016 εθελοντής της Lesvos Solidarity και βρέθηκε στο νησί πριν χρόνια ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος. Ο 76χρονος είναι ο δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για την Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο Μετόχι.


«Ο Knut πάνω από όλα αγαπάει το νησί και τους ανθρώπους του καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με το φακό του και την ιδιαίτερη ματιά του. Η υπόθεση του Knut δυστυχώς αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα αδικαιολόγητης ενεργοποίησης του ποινικού μηχανισμού σε βάρος αθώων», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων η οργάνωση.
 

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο συλληφθείς επισκέπτεται συχνά τη Λέσβο ως συνεργάτης οργάνωσης που ασχολείται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και ως συνεργάτης του παραρτήματος του Νορβηγικού Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος στην κεντρική Λέσβο. 

Είναι δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για τη Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο «Μετόχι» που έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ