Παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Ντογιάκος μετά την ανακοίνωση για Κουφοντίνα

Παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Ντογιάκος μετά την ανακοίνωση για Κουφοντίνα Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) μετά την ανακοίνωση της ΕΔΕ, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση σε ανακοίνωσή της κάλεσε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και ζήτησε από την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντογιάκος απέστειλε επιστολή στην Ένωση, στην οποία αναφέρει ότι με την επίμαχη ανακοίνωση της Ένωσης «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Η ΕΔΕ, αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την εν λόγω ανακοίνωσή της με την οποία ζητάει από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:

1) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,

2) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και

3) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ, επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM