Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία για το λευκό τιγράκι: «Να μη μετατραπεί σε αντικείμενο πειραματισμών»

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία για το λευκό τιγράκι: «Να μη μετατραπεί σε αντικείμενο πειραματισμών» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη απαγόρευση του εμπορίου άγριων ζώων και εξωτικών ειδών με αφορμή την υπόθεση με το λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, μετά από συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους στο Τμήμα Διαχείρισης Αγριας Ζωής και Θήρας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ζήτησε την απαγόρευση και στη χώρα μας του εμπορίου αυτών των ειδών, όπως έγινε πρόσφατα στην Ιταλία.

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση, με επιστολή προς τους αρμόδιους του υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», τη θέση ότι για το λευκό τιγράκι το καλύτερο θα ήταν, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, να κληθεί εξειδικευμένος κτηνίατρος από το εξωτερικό που έχει γνώση της περίθαλψης για τέτοια ζώα (μεγάλα αιλουροειδή), ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα, αν τελικά επιβιώσει, να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μέσω της επιστολής η οποία έχει αποδέκτη τον κ. Μπόκαρη, αρμόδιο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί το ζώο και σε κάθε περίπτωση και να μην μετατραπεί, όπως αναφέρει, σε αντικείμενο πειραματισμών.

«Το ζητούμενο είναι το ζώο, δεχόμενο την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα, να μην μετατραπεί πάντως σε αντικείμενο πειραματισμών. Σε αυτή τη γραμμή θα πρέπει να κινηθεί η αξιολόγηση της κατάστασης και τα όρια της θεραπευτικής παρέμβασης», σημειώνει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM