Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αλλαγές στη μετάδοση θεμάτων υπό τον φόβο χάκερ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αλλαγές στη μετάδοση θεμάτων υπό τον φόβο χάκερ Facebook Twitter
eurokinissi
0

Με ένα νέο «σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων» αναμένεται να γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους, που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ.

Το νέο σύστημα δίνει τη δυνατότητα τα θέματα να μεταδίδονται ακόμη και κρυπτογραφημένα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής από χάκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα θα εγκατασταθεί στην ειδική αίθουσα ασφαλείας του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, καθώς και στα περίπου 800-900 εξεταστικά κέντρα και στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο ethnos.gr, στέλεχος του υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι «υπήρχαν θέματα ασφάλειας στη μετάδοση των θεμάτων για αυτό είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί το νέο σύστημα. Μόλις τελειώσουμε τη δοκιμαστική λειτουργία του θα δούμε, εάν μας κάνει και εάν μπορούμε φέτος να διενεργήσουμε τις Πανελλαδικές εξετάσεις με αυτό».

Εκτιμάται μάλιστα ότι αν πράγματι η δοκιμαστική λειτουργία προχωρήσει ικανοποιητικά τότε το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει και επίσημα το νέο σύστημα διενέργειας των εξετάσεων. 

«Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω δοκιμή, που είναι υψίστης σημασίας για την υλοποίηση των επερχόμενων εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ και σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίησή της, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στους χειριστές του συστήματος ΣΑΜ, οι οποίοι κατά προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν ειδικότητα πληροφορικής, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του αντικειμένου», αναφέρει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κάθε χρόνο παρέχει τη συνδρομή της στο υπουργείο Παιδείας κατά τη περίοδο των Πανελλαδικών για τα ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων και τους τρόπους μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ