Πανελλαδικές 2022: Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ- Αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας

Πανελλαδικές 2022: Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ- Αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ισχύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 με επίκεντρο τους συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ομοειδή επιστημονικά τμήματα έχουν επιλέξει διαφορετικούς συντελεστές δημιουργώντας νέα εξίσωση στον υπολογισμό των μονάδων για την εισαγωγή των υποψηφίων.

Παραδείγματα: Η Οδοντιατρική του ΕΚΠΑ δίνει 25% συντελεστή βαρύτητας για όλα τα μαθήματα ενώ η αντίστοιχη του ΑΠΘ όρισε 20% για τη Γλώσσα, 25% για τη Φυσική και τη Χημεία, με πιο απαιτητική τη Βιολογία στο 30%. Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΟΠΑ όρισε 25% για τα Μαθηματικά ενώ το αντίστοιχο της Θράκης τo "αναβαθμίζει" σε 28%.

Η Νομική Αθηνών επίσης δίνει ένα 25% και στα τέσσερα μαθήματα αλλά η Νομική του ΑΠΘ ορίζει 30% σε Γλώσσα και Αρχαία και «μόλις» 20% σε Ιστορία και Λατινικά. Οι Ιατρικές ΕΚΠΑ και ΑΠΘ ομονοούν- «Ναι» σε όλα από 25%. Στις σχολές του ΕΜΠ η εικόνα των συντελεστών καταγράφεται σαφώς πιο πλουραλιστική.

Όπως εξηγούν ειδικοί αναλυτές, με τον νέο τρόπο υπολογισμού «ο υποψήφιος θα έχει διαφορετικό αριθμό μορίων εισαγωγής σε κάθε τμήμα του επιστημονικού του πεδίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ