Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών - «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες»

Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Το 70% δεν έχει εμβολιαστεί Facebook Twitter
eurokinissi
0

Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε δηλώσεις της στο Mega.

Συγκεκριμένα η κ. Παγώνη σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» είχε 5 εισαγωγές Covid, ενώ αυτό το πρωί, μετά το τέλος της εφημερίας, οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους. 

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες», υπογράμμισε η κ. Παγώνη, καθώς οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών. «Εάν συνεχίζουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο», προειδοποίησε και τόνισε πως η κατάσταση αρχίσει να δυσκολεύει.

«Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω που θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα» είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν θα αποφύγουμε την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με εμβόλιο mRNA.

«Δεν θα μπούμε σε γενικό lockdown»

«Οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων είναι σεβαστές. Αλλά οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως ο δικός μας τρόπος δεν ήταν προσιτός σε αυτούς τους ανθρώπους. Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι.

«Εάν κατορθώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και φτάσουμε το 80% εμβολιασμένων, μπαίνουμε σε ένα ασφαλή χειμώνα. Αν δεν το πετύχουμε, γυρίζουμε πίσω. Σε lockdown δεν θα μπούμε, εκτός αν υπάρχουν μερικές περιοχές ή πόλεις που θα μπουν για μερικές μέρες. Δεν αντέχει η οικονομία αλλά lockdown», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM