Παγώνη: Ένας στους τρεις ασθενείς με Covid-19 σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει

Παγώνη: Ένας στους τρεις ασθενείς με covid-19 σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σταθερή χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ένα ποσοστό 35% με 37% από όσους μπαίνουν στην Εντατική με κορωνοϊό δεν τα καταφέρνει.

«Αυτές τις ημέρες η κατάσταση είναι σταθερή. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί όπως θα θέλαμε, και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Είχαμε πολλούς θανάτους καθημερινά, γι' αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ», σχολίασε αρχικά η κ. Παγώνη σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στο Mega, διευκρίνισε πως αν εισαχθεί ένας ασθενής με κορωνοϊό σε ΜΕΘ η κατάσταση της υγείας του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει. Ωστόσο, όπως ανέφερε «ένα ποσοστό 35% με 37% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει».

«Δεν έχουμε φτάσει στην ανοσία που θα θέλαμε»

Την ίδια στιγμή δήλωσε πως οι εμβολιασμένοι δεν φτάνουν στις ΜΕΘ. «Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν έχουμε φτάσει στη σχετική ανοσία που θα θέλαμε, στο 50-60%, ελπίζω ότι θα την έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φτάσουμε στο 80%».

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμών ανάμεσα στους υγειονομικούς

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι αποτελεί «υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν».

«Τα στοιχεία που έδειξαν ότι το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί δεν αφορούν αυτή τη στιγμή τους υγειονομικούς, και ιδιαίτερα τους γιατρούς. Έχουμε νοσοκομεία που το 91% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, και υπάρχει και ένα ποσοστό που έχει περάσει τη νόσο, και ακόμα ένα ποσοστό που είναι σε καραντίνα. Είναι μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων στους νοσηλευτές, αλλά ήδη έχουν μπει στις λίστες πολλοί νοσηλευτές και θα εμβολιαστούν», σχολίασε η Μ. Παγώνη αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών ανάμεσα στους υγειονομικούς.

Θα έχουμε θανάτους και το καλοκαίρι

Ερωτηθείσα αν μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν θάνατοι λόγω της λοίμωξης covid-19, εμφανίστηκε κατηγορηματική, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ