Νέες αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο: Έχουν ξεκινήσει οι νομικές διαδικασίες

Ορφανοτροφείο: Έχουν ξεκινήσει οι νομικές διαδικασίες, σοκάρουν οι αποκαλύψεις Facebook Twitter
Unsplash
0

Νομικές διαδικασίες έχουν ήδη κινηθεί κατά του ορφανοτροφείου όπου κακοποιούνταν παιδιά, μετά τις καταγγελίες για τη διαβίωση τους, ενώ έχει παγώσει και χρηματοδότησή του.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά από καταγγελία πρώην εργαζομένης. «Οι γυναίκες που δουλεύουν στον φορέα αυτό, ασκούσαν σωματική βία στα συγκεκριμένα παιδιά. Μάλιστα, υπήρχε αποθήκη τιμωρητήριο, τα οποία πήγαιναν εκεί όταν έκαναν κάτι. Και ακόμα, εξίσου αν όχι περισσότερο σοκαριστικό… υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, μεταξύ αγοριών στην ηλικία των 7 με 11, σεξουαλικές σχέσεις μπροστά σε εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μιχαηλίδου. 

Σύμφωνα με την υπουργό στην καταγγελία δεν αναφέρεται εάν οι εργαζόμενοι έβαζαν τα παιδιά να προχωρήσουν σε αυτές τις πράξεις, ωστόσο, μιλά για πολύ συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις και σχέσεις μεταξύ αγοριών, ηλικίας 7, 8, 9, 10 ετών. Οι πράξεις αυτές γίνονταν μπροστά σε εργαζόμενες, οι οποίες δεν αντιδρούσαν, ούτε παρείχαν συμβουλευτική στα παιδιά. 

Η κα Μιχαηλίδου αποκάλυψε, δε, ότι και η διεύθυνση γνώριζε για το τι συνέβαινε εντός του ορφανοτροφείου, παραμένοντας άπραγη. «Τα γνώριζε όμως από ότι φαίνεται και η διοίκηση, γιατί κάποιος μπορεί να πει ήταν κάποιοι μεμονωμένοι εργαζόμενοι, που πρέπει αυτοί να διωχθούν και η διοίκηση δεν ήξερε. Από την στιγμή που ξεκινά η έρευνα και ξεκίνησε πολύ γρήγορα καταγγέλλονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα οπότε σύμφωνα και ευτυχώς που περάσαμε το νόμο αυτό δυο μήνες πριν, γιατί μέχρι πριν δυο μήνες δεν υπήρχε από την στιγμή που έχουν καταγγελθεί τα άτομα αυτά και μόνο η καταγγελία τους τα καθιστά ικανά να σταματήσουν να δουλεύουν εκεί πέρα.» 

«Ευτυχώς η εισαγγελέας ανταποκρίθηκε απευθείας, πήρε τηλέφωνο την φροντίστρια, έφυγε από την ώρα της εξέτασης και τα πέντε παιδιά μέχρι σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα νομίζω θα είναι στο Παίδων όπου εξετάζονται τόσο σωματικά όσο και ψυχιατρικά», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ