Οπαδική βία: Μεγάλη εγκληματική οργάνωση στα χέρια των αρχών -Έκαναν επιθέσεις με ρόπαλα, πετούσαν βόμβες μολότοφ

Περιπολικό στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στη έκδοση έξι ενταλμάτων σύλληψης, εκ των οποίων έχουν εκτελεστεί τα τέσσερα, για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

Έρευνα, που διεξήχθη υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου μετά από παραγγελία του Αρείου Πάγου, αποκάλυψε ενδείξεις για την τέλεση 18 αδικημάτων, από τα οποία 5 αφορούν κακουργήματα. Μεταξύ αυτών, αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. 

Πληροφορίες από τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας αναφέρουν ότι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μία 27χρονη, η οποία παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. 

Η έρευνα συνεχίζεται και στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων, εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Η δράση της οργάνωσης φέρεται να ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας μέλη οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της δράσης της, η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς των ερυθρόλευκων. 

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι θύματα των επιθέσεων είχαν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν περιγράψει αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν  τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Καθοριστικό ρόλο στην στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης διαδραμάτισε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς οι δράστες συννενούνταν για τα χτυπήματα. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ