Όλυμπος: Και Super Puma στην επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα

Όλυμπος: Και Super Puma στην επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου
0

Με την ανατολή του ηλίου ξανάρχισαν οι προσπάθειες διάσωσης του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα του Ολύμπου χθες, ανήμερα Χριστουγέννων, ενώ βρισκόταν με φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα, στα 2.700 μέτρα. 

Η επιχείρηση σταμάτησε χθες βράδυ λόγω του σκοταδιού και τις περιορισμένης ορατότητας. 

Ωστόσο σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου, ενώ από αέρος συνδράμει ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Θεσσαλονίκης οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε 2.700 μέτρα ύψος.

Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει.

Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο "Αποστολίδη" έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα.

Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο, λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LIFO UPFRONT LIFO

Ελλάδα / Upfront 2026: Μάγδα Φύσσα, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς και άλλοι ομιλητές

Αύριο πραγματοποιείται το πέμπτο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών και ανοίγει ξανά τη συζήτηση για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς – πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο ανεκτικό
THE LIFO TEAM
Αττικόν Απόλλων: Αποκαταστάθηκε το πεζοδρόμιο στη Σταδίου μετά από 14 χρόνια

Ελλάδα / Αττικόν - Απόλλων: Ελευθερώθηκε το πεζοδρόμιο στη Σταδίου μετά από 14 χρόνια

Τα φώτα του ιστορικού κινηματογραφικού συγκροτήματος Αττικόν - Απόλλων έσβησαν βιαίως το 2012 από την πυρκαγιά που ξέσπασε - Οι σημερινές εικόνες από το σημείο δίνουν νέα πνοή στην προοπτική της επαναλειτουργίας τους
THE LIFO TEAM