Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου για όλους σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε «μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση».

 

Εν μέσω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων της τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open διεμήνυσε ότι το lockdown δε βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης

 

«Οι σκέψεις μας δεν είναι να πάμε σε lockdown ούτε να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους, δεν υπάρχει ούτε η ηθική ούτε η λογική νομιμοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι «χρειάζεται προσαρμογή του πλαισίου ανάλογα με την πίεση που έχουμε. Αυτή [η προσαρμογή] δεν μπορεί παρά να αφορά κυρίως να μην πω απόλυτα τους ανεμβολίαστους».

 

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.