Την βόλτα με τα ψώνια συνδύασαν πολλοί Αθηναίοι σήμερα, που κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις μετά την άρση πολλών περιοριστικών μέτρων. 

 

Τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ ήταν ανοικτά αυτή την Κυριακή, και πολλοί καταναλωτές επισκέφθηκαν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 22:30.

 

Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και την επόμενη Κυριακή 23/05 μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. 

 

Κίνηση στην Ερμού: Οι Αθηναίοι βγήκαν για ψώνια - Το ωράριο των καταστημάτων
ΑΠΕ

 

Κίνηση στην Ερμού: Οι Αθηναίοι βγήκαν για ψώνια - Το ωράριο των καταστημάτων
ΑΠΕ

 

Για τα καταστήματα του λιανεπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους αυτές τις δύο Κυριακές. Το ωράριο τους είναι από τις 07.00 έως τις 21.00.

 

Εξαίρεση αποτελεί η παράδοση delivery που επιτρέπεται έως τη 01:00, καθώς επίσης τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.