ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους Facebook Twitter
Η δωρεά του ΟΠΑΠ αφορά την παροχή εκατοντάδων χιλιάδων γαντιών και προστατευτικών μασκών που καλύπτουν επείγουσες ανάγκες φορέων κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
0ΑN TO ΣΚΕΦΤΕΙΣ
, η λέξη «πανδημία» από μόνη της προκαλεί δέος, αφού δηλώνει αυτό το παγκόσμιο, οικουμενικό και συνολικό στοιχείο από το οποίο δεν ξεφεύγει κανείς. Κι αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τον όρο αυτό μόνο σε ιστορικές αναφορές, πλέον έχει γίνει μέρος της καθημερινής μας κουβέντας. Μέσα σε αυτή την καθημερινότητα, τη γεμάτη ανασφάλεια και φόβο, αναδεικνύεται περίτρανα η ανάγκη της προσφοράς από όλους. Ο ΟΠΑΠ, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Έτσι, η εταιρεία ανέλαβε μία ακόμη πρωτοβουλία για τη στήριξη των αρμόδιων κοινωνικών και υγειονομικών αρχών της χώρας. Προχωρά, λοιπόν, σε νέα δωρεά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, αυτήν τη φορά προς δημόσιους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΟΠΑΠ, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Στο πλευρό της τρίτης ηλικίας

Η δωρεά του ΟΠΑΠ αφορά την παροχή εκατοντάδων χιλιάδων γαντιών και προστατευτικών μασκών που καλύπτουν επείγουσες ανάγκες φορέων κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το υγειονομικό υλικό προορίζεται για τις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, καθώς και για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.


Η καταγραφή των αναγκών των φορέων έγινε σε άμεση συνεργασία με το γραφείο της αρμόδιας υφυπουργού και τις διοικήσεις των φορέων, ενώ η δωρεά υλοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού στήριξης που έχει καθιερώσει το υπουργείο Υγείας από την αρχή της πανδημίας, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. «Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ να προχωρήσει στη δωρεά μεγάλων ποσοτήτων υγειονομικού υλικού σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας είναι μια κίνηση ουσίας αλλά και ταυτόχρονα υψηλού συμβολισμού. Μέσα στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας, η δωρεά αυτή έρχεται να αποδείξει τη σημασία που έχει η συστράτευση δημόσιων και ιδιωτικών πόρων στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Μέσα από τέτοιες κινήσεις, όπως η σημερινή του ΟΠΑΠ, η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης βρίσκει πραγματικά το νόημά της. Στο υπουργείο Εργασίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ιδιωτικό τομέα για να βγούμε ως κοινωνία δυνατοί και ασφαλείς από τη μεγάλη αυτή δοκιμασία». Με αυτήν τη δήλωση η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη συνεισφορά του στις προσπάθειες περιορισμού του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, που απειλεί τη χώρα τους τελευταίους μήνες.


Οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ, με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος, στέκονται αρωγοί σε μια προσπάθεια συνολική, ώστε με τον δικό τους ουσιαστικό τρόπο να γίνουν μέρος της λύσης.


Ο Γιαν Κάρας, Acting CEO του ΟΠΑΠ, δηλώνει: «Η κοινωνική προσφορά είναι κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μη δώσουμε το "παρών" στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας. Στον ΟΠΑΠ ευελπιστούμε ότι η νέα δωρεά υγειονομικού υλικού που πραγματοποιούμε θα συμβάλει στο σημαντικό έργο των δημόσιων φορέων κοινωνικής πρόνοιας, οι οποίοι επωμίζονται τη φροντίδα ηλικιωμένων και ταυτόχρονα καλούνται να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά τους εν μέσω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού».


Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, σχολίασε: «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ο ΟΠΑΠ παραμένει προσηλωμένος στο κοινωνικό του έργο. Μετά τις πρόσφατες δράσεις για τη στήριξη της Θεσσαλονίκης, προχωράμε σε νέα δωρεά υγειονομικού υλικού, με στόχο να βοηθήσουμε έμπρακτα ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη συνεργασία σε αυτή την πρωτοβουλία και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους για τη διαχείριση της πανδημίας».

Στο πλευρό της Θεσσαλονίκης

Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η οποία δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, ο ΟΠΑΠ προχώρησε πρόσφατα σε πρωτοβουλίες στήριξης, προσφέροντας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δύο απινιδωτές και φορητό υπέρηχο, εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικών και διαγνωστικών παρεμβάσεων στον θάλαμο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Εξάλλου, η εταιρεία συνέβαλε στην κάλυψη άμεσων αναγκών του δήμου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σημαντικό αριθμό προστατευτικών μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. 

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ