Ο Καμίνης ξήλωσε σχεδόν όλη την υπηρεσία του ληξιαρχείου του Δήμου

Ο Καμίνης ξήλωσε σχεδόν όλη την υπηρεσία του ληξιαρχείου του Δήμου Facebook Twitter
1

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε σήμερα τα πρώτα στοιχεία μετά τους ελέγχους στην υπηρεσία με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων. Το 2011 είχαν γίνει 50 τέτοιες δηλώσεις, ένα χρόνο μετά ο αριθμός έφτασε στις 200 και το 2013 στις 400.

Οι περισσότερες δε δηλώσεις αφορούν περισσότερα τους ενός παιδιού και σε πάνω από τις μισές δεν αναγράφεται πατέρας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι σε πολλές δηλώσεις αναγράφεται ως τόπος γεννήσεως σπίτια της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Καμίνης προανήγγειλε περαιτέρω έλεγχο με τη συνδρομή των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια απομάκρυνε τη διευθύντρια και την προϊσταμένη του ληξιαρχείου και των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM