Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την υπέρταση

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την υπέρταση Facebook Twitter
0

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Accuretic f.c tab (20+12,5)mg/tab, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril.

Η απόφαση εκδίδεται μετά τον καθορισμό του ορίου αποδεκτής πρόσληψης των 18ng/ημέρα για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Οι παρτίδες που ανακαλούνται:

Αριθμός παρτίδας Ημερ. λήξης
FK8680 08/2024
FJ1109 04/2024
CR0367 05/2022
AR1616 04/2022
CJ7198 04/2022

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη από γκαζάκια έξω από παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα / Έκρηξη από γκαζάκια έξω από παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν από τις 23:00, άγνωστος τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, στην είσοδο του κτιρίου
LIFO NEWSROOM