Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αντιδρά στην φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αντιδρά στην φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης Facebook Twitter
0

Την αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου προκάλεσε η φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «ενημερώθηκα πως περίπου 150 πρόσφυγες, πονεμένοι άνθρωποι, έφθασαν στην πόλη και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «το δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει μία σχεδόν ομόφωνη απόφαση τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου, είναι απαράβατοι για εμάς».

Ακόμη, σύμφωνα με τη ίδια απόφαση, όπως είπε ο δήμαρχος, «είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του δήμου μας και επιπλέον θεωρούμε ότι τα ξενοδοχεία φιλοξενίας, ή άλλοι χώροι, είναι σημεία εγκλεισμού και όχι χώροι υποδοχής για οικογένειες και ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου προανήγγειλε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη φορέων το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου όπως είπε «να συζητήσουμε, αλλά και να λάβουμε μία απόφαση»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM